21 Aralık 2012 Cuma

YENİ YIL MAKYAJI


Bugün birlikte, özel günlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz, uygulaması çok kolay 2012-2013'ün trendi bir makyaj yapacağız. Özellikle yılbaşı gecesi mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyorum, gerçekten sade ama bir o kadar da hoş bir makyaj uygulaması. O halde, adım adım uygulamaya başlayalım.

1. İlk olarak cildimizi makyaja hazırlamak için ister makyaj altı bazı, isterseniz bu yazımda da bahsettiğim BB krem kullanıyoruz. Daha sonra ister fondoten ister pudrayla cildinizi pürüzsüzleştirin. Özel gecelerde ilk olarak fondöten, üstüne de matlaştırıcı pudra kullanılıyor ki makyaj sabitlensin.

2. Cilt pürüzsüzlüğünü sağladıktan sonra, gözaltı kapatıcımızı uyguluyoruz. İkinci fotoğrafta görülen şekilde nazikçe göz etrafınıza sürün.

3. Kaş kalemi ya da kaş farı ile, kaş aralarınızı doldurun.

4. Sıra makyajınızın en önemli özelliği olan eyeliner sürme basamağına geldi. Eyelinerınızı sürmeden önce göz kapağınıza hafif bir beyaz far uygulayarak göz kapağınızı aydınlatıp, üstüne de kalın ve kuyruklu eyeliner hattınızı çekin.

5. Allığı kullanmada, bu makyajda biraz cimri davranıyoruz. Hatta silik bir yanak olması daha da makbul. Ama ben bu makyajda hafif bir bronzlaştırıcı kullandım ki elmacık kemikler belirginleşsin.

6. Kirpiklerinizi kirpik kıvırıcı alet ile kıvırın ve rimelinizi uygulayın. İsterseniz takma kirpik de kullanabilirsiniz, çok da güzel olur. 

7. Makyajımızın son basamağı ise kırmızı rujumuz. İster etrafına bir kırmızı dudak kalemi ile kırmızı bir çerçeve çekebilirsiniz. Sonrasında kırmızı ruju sürüp, makyajınızı sonlandırın.



Ve mutlu son:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...