2 Mayıs 2012 Çarşamba

EN ETKİLEYİCİ 10 ERKEK KOKUSU

Kokuya nasıl önem veririz biz kızlar! Öyle ki ben mesela artık işin boyutunu abartmış haldeyim, kozmetik mağazalarına giremez oldum. Çünkü güzel kokulu ne varsa ihtiyacım olsun olmasın yığıyorum alışveriş sepetine. Çoğu kız da aynı şekildedir eminim. Yoksa bu kadar saç parfümü, body mist'ler, parfümler, kokulu vücut kremleri neden rağbet görsün ki:) Kendi kişisel kokularımız ile bu derece ilgilenirken, erkeklerin kokularını da es geçmemiz imkansız tabi ki. Ben de bu konudan yola çıktım, biz kızların beyninde en çok yer etmiş erkek parfümü nedir acaba bir öğreneyim dedim. Zevklerine güvendiğim 50 kız arkadaşıma sordum ve en etkileyici 10 erkek parfümünü böylece beraber belirledik.


Parfümleri açıklamadan önce beyler için birkaç tüyo vermeden geçmek istemiyorum;

* Öncelikle bu araştırmayı yaparken öğrendim ki kızlar, erkeklerde şekerli kokulardan nefret ediyor. Daha çok baharatlı ya da odunsu kokular diye nitelendirebileceğimiz erkek kokuları, kızların favorisi.

* Parfüm şişesinden çıkmış gibi gezen erkek de kızlar için çok itici. Hafif ama fark edilebilir kokular erkekler için daha uygun. Yani kızlar güzel kokusuyla fark edilebilen erkekleri etkileyici buluyorlar.

* Koku, 'ben burdayım, beni farket' demenin bir yolu aslında. Bu nedenle kızlar, erkeğin tercih ettiği parfümün kokusuna göre karakter yapısı ya da kişiliğine dair ipuçları bulabildiklerini söylüyor. 

Ve sizi daha fazla bekletmiyorum, en etkileyici 10 erkek parfümünü sırasıyla açıklıyorum=)

1. BVLGARI AQUA
Bvlgari Aqua' nın seveni çok. Hatta 'En çirkin erkek bile bir anda George Clooney' diyen bile var, o kadar söyleyeyim=) 



2. YSL LA NUIT DE L'HOMME
Bu kokuya söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. En son ben de erkek arkadaşıma hediye etmiştim bu parfümü, duyar duymaz da kokusuna bayılmıştım. Benim favori parfümüm olsa da listemizde 2. sırayı aldı=) Kaliteli ve fresh bir koku gerçekten. 



3. ARMANI CODE
Seneler geçiyor ama bu kokunun hayran kitlesi artarak çoğalıyor...



4. ONE MILLION
En beğendiğiniz erkek parfümü dedim, onlar da 'One Million! Net!' dediler=)



5. HERMES
Bunu söylemeden geçemem, Hermes diyenler direk 'Kesinlikle bir Smokin kokusu' dediler. Hiç bilmiyorum Hermes'i ama herhalde bir takım elbise imajı yaratıyor=)



6. DIESEL ONLY THE BRAVE
Bu kokunun fark edilebilirliği çok yüksekmiş, belirtmekte fayda var=)


7. DIESEL FUEL FOR LIFE
Diesel kokularıyla devam ediyoruz... Odunsu ve taze kokular arayanların tercihi.



8. DIOR HOMME INTENSE
Beğenenler, ilk sürüldüğü an bu kokuyu kadın rujlarının kokularına benzetiyorlarmış. Dior'u oylayanlar bu kokuyu 'lüks' bir koku diye tanımladılar.



9. BLUE DE CHANEL
Çok merak ettiğim kokulardan biri. Çok çekici bir koku olduğunu söylüyorlar ama sanırım yeni bir koku olduğu için pek sık rastlamıyoruz. Buna rağmen sıralamamızda 9. sırada yer buldu kendine=)



10. DOLCE GABBANA THE ONE
DG' nin severleri arasından bir arkadaşım, bu kokuyu nerede duysam tanırım dedi! Buradan çıkardığımız sonuç demek ki kesinlikle akılda yer edecek bir koku.


Ve yazımız burada sona eriyor... Umarım beyler için faydalı bir yazı olmuştur. Ayrıca erkeklere hediye arayışındaki bayanlar için de güzel bir rehber olur bu yazı diye düşünüyorum. Bu 10 parfüm ile bir liste yapın, arasından en beğendiğinizi seçip hemen bir hediye paketi yaptırın, işte bu kadar!

**Beni kırmayıp, en beğendikleri erkek parfümlerini benimle paylaşan güzel arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...