17 Mayıs 2012 Perşembe

TAKMADAN ÇIKMAM

Takı takmanın dozunu pek ayarlayamıyoruz gibi gelir bana hep. Sokakta ya da davetlerde karşılaştığım birçok manzara, bende bu izlenimi yaratmıştır. Ya hiç takı takmayarak o güzelim straplez elbiseyi öldürürüz ya da takı işini o kadar abartırız ki, aksesuarlar elbisenin önüne geçer tam bir takı mağazası gibi dolaşırız davetlerde. Hazır yaz ayları yaklaşırken, birçok gece elbisesi giyeceğimiz özel davetler, programımızda yerini almışken bu takı seçme konusuna da değinmek istedim. 

Takı Seçerken;

1. Önemli olanın elbise modeli olduğunu unutmayın. Eğer straplez bir elbiseniz varsa boynunuzun şeklini alan dairesel formda kolyeler sizi kurtarabilir. Ancak eğer V yaka bir elbiseye sahipseniz daha ince, narin ve mümkünse yine elbisenizin V yaka formuyla bütünleşecek şekildeki kolyeleri tercih edin.

2. Yüzük, kolye, bileklik ve küpe aynı anda kullanmayın. Bana kalırsa yüzük-kolye, yüzük-küpe ya da bileklik-küpe ikilileri benim favorilerimdendir. Az ama öz şeyler her zaman daha şıktır.

3. Saçlarınız açık ve kulaklarınızı tamamen kapalı bir modelken küpe takmak yersizdir. Görünmemesine rağmen, arada parlasın diye küpe kullanmayın.

4. Akşam davetlerinin ve baloların anahtar kelimesi 'ışıltı' dır. Kıyafetiniz senenin modası olan payet işlemesi değilse, takılarınızda mutlaka parlak detaylar olsun.

5. Elbiseniz ile aynı renk bir aksesuar takmak diye bir zorunluluğunuz asla yok. Eğer çok karasız kaldınız ve takınız için renge karar veremediyseniz, beyaz taşlı modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller kurtarıcıdır, elbiseniz siyah olsa bile!

Beyonce'un beyaz taşlı parlak küpelerinin, siyah elbisesiyle olan uyumu bu resimde gayet açık...

Elbise tüm detaylarıyla 'ben buradayım' diyorken, takılarla elbisenin bu iddasını gizlemek istemiyor olabilirsiniz bu durumda tabi ki aksesuar kullanmamak kabul edilebilir=)   

Sizin de elbiseniz yaka kısmı kapalı bir elbiseyse, toplu saçlar ve parlak küpeler sizin de tercihiniz olabilir. Parlak taşlı halka küpeler benim de favorim.


Straplez elbiselerin boynu saran kolyelerle uyumuna bayılıyorum.




Kıyafetiniz ile renk uyumunu yakaladığınızda küpeler minik de olsa güzel bir görüntü ortaya çıkarabilir...


Eva Longoria'nın dün akşam Cannes Film Festivalinde giydiği elbise parlak taşlı ve göz kamaştırıcıydı. O da takılarının elbiseyi boğmasını istememiş ve sade tek taş küpelerle elbiseyi tamamlamış.





Parmaklarımıza sıraladığımız yüzükler birkaç sezondur yerini koruyor, hala vazgeçilmezlerimiz. Bu modayı tabi ki sadece günlük hayatta kullanacağız diye bir kaide yok. Davetler için de yukarıdaki gibi bir uyarlama yapılabilir. 




Elbiseniz ve takılarınız aynı renkte olmalı diye bir zorunluluk olmadığı gibi, kullandığınız aksesuarlar arasında da aynı renk olma zorunluluğu yok. Uyumlu ve göze hoş gelmesi yeterli, gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Beyaz ve zümrüt yeşilinin hoş uyumu da aklımızda yer edinmesi gereken iki hoş kombin.




Bu da bir 'olmamış' örneği aslında. Elbise o kadar detaylı ve göz alıyor ki, aynı görevi üstlenen kolyenin orada ne işi var dedirtti bana.




Yazımın başında V yaka elbiselerde yakanın formunu tamamlayacak kolyeler kullanılmasını söylemiştim. İşte bunun mükemmel bir örneğini yukarıdaki resimde görüyoruz, süper!




Victoria Beckham da sadelikten yana ünlülerden. Aksesuar konusunda da bu sadelik tutkusundan vazgeçmiyor, çok takı takmaktansa az ama güzel takılar tercih etmeyi başarıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...