24 Mayıs 2012 Perşembe

MAKYAJIN YÜKSELEN TRENDLERİ

Makyaj yapmak, zamanla öğrenilir. Zamanla yüzümüzü tanır, eğer bir uzmandan yardım almıyorsak kendimizce yüz rengimizi ve şeklimizi analiz ederek, zaman zaman da deneme yanılma yöntemiyle doğru sonuçlara ulaşmaya çalışırız. Umarım bu yazıyı okuyan herkes yüz analizlerini yapmış ve makyaj konusunda hiç bir sıkıntı çekmeyen, kalıp ve kendisine ait bir yüz olmaktan çıkan makyajlı bir yüze sahip olmayanlardır=) Yine de dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı atlamak istemiyorum;


1. Boyun ile yüz arasındaki renk farkını tutturamamak genelde hep karşılaşılan makyaj hatalarından. Boyun bembeyaz ama yüzde kullanılan bronzanlar sayesinde yüz ise kıpkırmızı. Doğal olarak hoş bir görüntü ortaya çıkmıyor, pudra ya da fondöten seçerken mutlaka boyun renginizle uyumu tutturmaya dikkat edin.

2. Göz kalemini, kaşlarına kullanan bir arkadaşım vardı gerçekten çok itici bir görüntü yaratıyor. Dudak, göz ve kaş kalemlerini birbirinden ayıralım=)

3. Dudak kalemiyle, dudaklarınıza çerçeve yaptıktan sonra dağıtmayı unutmayın. Net bir kalem görüntüsü, dudaktaki rujla birleşmez, bir uyum yakalamaz. 

4. Concealer tonlarını da iyi tutturmak önemli. Bazen teninden o kadar açık concealer tercih edenler görüyorum ki göz altları bembeyaz parlıyor. O yüzden ten renginizin en fazla 2 ton açığı bir concealer seçmek yeterli olacaktır.


Bu arada yeni keşfettiğim birkaç ürünü de paylaşmadan geçmek istemiyorum;

MAC PREP+PRIME
Makyaj öncesi cildi makyaja hazırlıyor diyebilirim. Leke, sivilce, renk farklılıkları gibi sorunları kapatan çok başarılı bir ürün. Makyaj yapmak istemediğim zamanlarda sadece bu bazı kullanmam yeterli oluyor. Bu ara çantamın vazgeçilmezi=)

*****

NARS ORGASM ILLUMINATOR
Bu aydınlatıcıyı keşfettiğime çok memnunum. Hoş bir ışıltı vermesi için sadece yanaklarıma sürmem yeterli oluyor. Ciltte tatlı bir ışıltı isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Bakınız Leighton Meester' ın makyajında da Nars Illuminator kullanılmış, yanaklardaki parlaklık bunun sonucu;


*****

NARS ORGASM LAGUNA
Nars bir güzellik yapmış iki allığı bir kutuya sığdırmış. Siz de elmacık kemiklerinize ayrı, yanaklarınıza ayrı allık kullananlardansanız bu ürün tam size göre. Burada amaç elmacık kemikleri belirginleştirmek. Orgasm bölümü yani koyu ton olan bölüm elmacık kemiklere sürülüyor, laguna yani pembe olan kısım ise elmacık kemiklerinizin üst tarafına sürülüyor. Böylelikle bu süper ikili, sizi elmacık kemikleri belirgin hoş bir bayan yapıyor=) Tavsiye ediyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...