1 Şubat 2012 Çarşamba

AŞK OLSUN

Öncelikle söylemeliyim bu post 14 Şubat' a sevgilisiyle girecek olan şanslılar için=) 14 şubat törenleri iptal edilsin diyenler için de ayrı bir post için hazırlıklara başladım, onu da yakında yayınlayacağım. Neyse biz dönelim yine günün şanslılarına. Yavaş yavaş planlar programlar yapılmaya başlanmıştır, sevgililer günü heyecanına girilmiştir, şunun şurasında 2 haftacık kalmış ne de olsa. Aslında sevginizi söylemek için yılın bir gününü beklemek saçmadır ama evrensel bir şekilde kabul gören bu özel günü de süprizlerle ve çeşitli güzelliklerle kutlamak fena olmasa gerek=) Ne de olsa hiç bir kız görmedim ki özel kutlamalara, süprizlere, hediyelere ya da romantizm içeren saatlere hayır desin. O halde HAPPY V DAY!


SEVGİLİLER GÜNÜ ADETLERİ

1. Tarihsel kaynaklara göre 1800'li yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk sevgililer günü kartını yollamasıyla birlikte toplumsal bir olay halinde kutlanan 14 Şubat' ın tabi ki ilk adetlerinden biri Sevgililer Günü kartıdır. Bilindiği gibi içine sevgi sözcükleri, aşk şiirleri gibi şeyler yazılır ve bu kartlar sevgiliye ya da eşe verilir.





Ayrıca özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar da hoşlandıkları kişilere kart gönderirler. Bu kartları alan kişi, içinde 'Sevgilim olur musun?' yazılı imzasız kartların kimden geldiğini bulmaya çalışır.



2. Sevgililer Gününde herkes sevgililerine hediye verir. Kızlara verilen hediyelerin en başında, günün anlam ve önemiyle bütünleşen çiçekler gelir.




Çiçeklerin yanında tabi ki hayır diyemeyeceğimiz en tatlı şey çikolatalardır. Çiçek ve çikolata ikilisi kız arkadaşınızın boynunuza atlaması için yeterli bir sebeptir=) Ama klişelerden çıkmak sizin elinizde, çikolata yerine donut, muffin, cookies, pasta, macaron gibi tatlılara da kimse hayır demez.







3. Sevgililer günü genellikle baş başa geçirilir. Dışarıda romantik bir yemek en çok revaçta olan kutlamalardandır. Çoğu mekan Sevgililer Gününe özel programlar yaparak çiftlerin bu gününü daha da özel kılmak için ellerinden geleni yaparlar. Ülkemizde Şubat ayının genellikle çok soğuk ve karlı geçmesinden dolayı, ekonomik durumu el verenler için kayak merkezleri bulunmaz bir nimettir. Dışarıda kar yağarken, içeride şömine başına kurulan çiftlerin romantizmi göz doldurur. Dışarı çıkmayı istemeyen çiftler de evlerinde baş başa hoş bir yemekle güzel bir akşam geçirirler.




4. Geldik hediyelere... Bugüne özel, sevginizi anlatacak çeşitli hediyeler mevcuttur. İkinizin resimlerinin olduğu posterler, puzzlelar, albümler gibi... Bunun yanı sıra sevgilinizin ne zamandır almak isteyip de alamadığı ya da bu hediyeyi görünce çok mutlu olacağından emin olduğunuz şeyler de hediye niteliği taşır. Zaten eğer erkek arkadaşınız hediye almaktan anlamıyorsa muhtemelen ne alması gerektiğini siz çoktan söylemişsinizdir, o yüzden hediye safhasında bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum=)



*** Tabii bunların yanı sıra evlenme teklifi için de Sevgililer Günü seçilebilir. Yapılan bir araştırma evlenme tekliflerinin genellikle 14 Şubatta yapıldığını ortaya koymuş.


Sevgililer Gününüz şimdiden kutlu olsun, mutlu mutlu geçirin bu güzel gününüzü=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...