11 Nisan 2012 Çarşamba

DOLAP DETOKSU

Dolaplar yeniden düzenlenmeye başladı. Malum bahar geldi, kışlıkları gözümüzün önünden kaldırmak şart oldu. Bahar dolabını oluşturmak aslında akıllı alışveriş yapmak için bir fırsat da sağlıyor. Tek tek kıyafetlerinize baktıkça, ne eksiğiniz var, hangi modelleri bu sezon daha çok kullanırsınız, ihtiyacınız olan parçalar neler? Bu soruların hepsine dolap düzenleme sırasında cevap bulacaksınız.

Hepimiz mutlaka yaşarız, dolabımızda etiketi daha üstünde olan kıyafetler mevcuttur. Ya da alışveriş sırasında çok beğenip aldığımız ama eve gelince hiç bir şeyle uyduramadığımızdan giyemediklerimiz vardır. Bu sezon, bu tarz durumlarla karşılaşmamak için bakalım neler yapabiliriz? Buyrun dolap detoksuna=)


Öncelikle kıyafetlerinizi yerleştirirken tek tek bakın, kuru temizlemeye ihtiyacı olanları bir kenara ayırın ve o gün kuru temizlemeye yollayın, ertelemeyin. 


Geldik tadilata ihtiyacı olan kıyafetlere. Tadilat derken sadece düğmesi çıkmış ya da dikiş isteyen kıyafetlerden bahsetmiyorum. Örneğin bir beyaz gömleğiniz var ve gözünüze çok sıradan geliyor, giymek istemiyorsunuz. Onu dolabınıza geri kazandırın. Sıradan düğmelerini değiştirin mesela. Tuhafiyeler düğme çeşitleri için resmen bir hazine. Mutlaka gidip bir göz atın düğme çeşitlerine, neler var neler. Gittiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yenilenen düğmeler ile(mesela renkli düğmeler) gömleğiniz yeni bir hava kazanacak ve hemen giymek için can atacaksınız. Ya da uzun bir elbiseniz var ama onu giymekten sıkıldınız. Hemen bir terziye götürün ve istediğiniz boyda kestirin. Arta kalan kumaş da yeterliyse belinden lastikli yüksek bel etek yaptırın. Böylece sıkılıp giymediğiniz bir kıyafet, 2 parça olarak değerlendi, dolabınıza geri döndü.


Şimdi sırada ihtiyaç listesi hazırlamak var. İhtiyaç listesi için moda dergilerine, yeni trendlere ya da markaların lookbook'larına bir göz atmakta fayda var. Aklınızda kalan, beğendiğiniz modelleri unutmadan dolabınıza bir bakın ve hangi modeller ile kendi dolabınızdaki parçaları eşleştirebilirsiniz bir düşünün ve alışveriş listenize yazın. Ayrıca aksesuar alışverişleri de çok önemlidir, basic bir üstü bile hemen başka bir havaya sokabilir. Kıyafetlerinize göre en uygun renkteki küpe, bileklik ya da kolyeler de bu nedenle alışveriş listenizde yerini alabilir. İhtiyacınız olan şeylerin yazıldığı listeniz ile artık giymediğiniz kıyafetlerin dolu olduğu bir dolaptan kurtulmuş olursunuz. Birçok seçenek içinde kafanız karışmaz, faydalı bir alışveriş yapmış olursunuz.


* Ve sonunda yenilenmiş, ferahlamış bir dolaba kavuştunuz. Son olarak ev dekorasyon mağazalarında bulabileceğiniz giysi kokularını alıp dolabınıza koyarak dolabınızın her daim mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.  Benim favorim lavanta torbaları. 


Güle güle giyinin tüm kıyafetlerinizi=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...