9 Nisan 2012 Pazartesi

BALO ALIŞVERİŞİ ÖNCESİ

Hazır yaz ayları yaklaşmışken, mezun olacakların mezuniyet baloları için koşuşturmacası başlamış vaziyette(bizzat yaşıyorum, oradan biliyorum:)). Kıyafet seçimlerinizde size yardımcı olacak birkaç öneri sunmak istiyorum bugün sizlere. Çünkü malum seçenek çok, karar vermek de bir o kadar zor. Birkaç öneri ile bu seçenekleri daraltmak mümkün, bakalım kıyafet tercihlerinde önemli olan noktalar neler...

Öncelikle kumaş tercihlerinden başlamak isterim. Özellikle saten veya jarse kumaştan uzak durmak gerekiyor. Saten kumaş çabuk buruşan, terleten ve hemen ter izini belli eden, kusurları ortaya çıkaran bir kumaştır. Jarse kumaş da aynı şekilde tüm vücut kusurlarını ortaya çıkardığı gibi, balo tarzı özel törenlerde de hafif bir izlenim yaratabilir o yüzden kesinlikle tercih etmiyoruz.

Etek kısmı saten olan bu elbise, hareket ettikçe buruşup kötü bir görüntüye sebep olur.

Revaçta olan elbise modelleri arasında askılı ve yırtmaçlı elbiseler başı çekiyor. Her daim olduğu gibi yine modelleri, vücudumuzu tanıyıp seçmekte yarar var. Özellikle kalın bacaklara sahipseniz ve yırtmaçlı bir model tercih etmekte kararlıysanız, yırtmaç boyunu kısa tutun.


Bir riskli tercih daha straplez elbiselerdir. Özellikle geniş omuzlular için uygun olan bu model, omuz ve sırt bölümünde fazlalıkları olanlar için uygun değildir. Ayrıca straplez kalıplar doğru seçilmediği takdirde hareket kabiliyetini çok kısıtlar, sürekli çekiştirip durursunuz. Bu da kötü bir görüntüye ve rahatsızlığa sebep olur, dikkat edin.

YANLIŞ!

DOĞRU! 

Geçen senenin moda kalıplarından biri olan balık şeklindeki elbise modelleri de gerçekten çok güzel duran, vücudu mükemmel gösteren elbise modellerinden bir tanesi. İnce bel oyuntusu, kalça belirginliği derken kusursuz bir görüntü yaratmakta üstüne yok bu modellerin. 36-38 bedene sahipseniz, balık modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 


Renkleri seçerken de iyi analiz etmeniz gerekir. Renk analizi çok detaylı bir incelemedir aslında. Profesyonel ortamlarda kişinin saç, ten ve göz rengine uygun olarak bir uygulama yapılır.  Bu nedenle şu an yazımda tek tek kişisel bir renk skalası söylemem mümkün değil. Ama genel bir yardım sağlayacak şöyle bir öneri verebilirim. Balo elbiseniz için alışverişe çıkacağınız gün yanınıza yardım edecek zevkli bir arkadaşınızı alın. Çeşitli renkleri deneyin ve giydiğinizde yüzünüze iyice bakın. Renk sizi yorgun, soluk, bitkin ve hasta mı gösteriyor? Eğer öyle ise o doğru renk değildir. Doğru renk; yüzünüzü parlak, canlı, diri gösteren renklerdir. Giydiğiniz an yüzünüzde bir canlılık görecek ve fark edeceksiniz. O renk sizin renginiz!

Renk seçerken de size bir öneri sunuyor ve baştan bir rengi elemenizi öneriyorum, o da; siyah. Siyah renk evet çok asil ve kurtarıcı bir renktir ama mezuniyet balosu gibi bir kutlamada bence siyahın yer yok. Genelde 23-24 yaşında genç kızların renkli giyinmeleri daha da güzel bir seçenektir diye düşünüyorum ve siyah rengi mezuniyet balosu için önermiyorum.


Çok taşlı, ağır elbiseleri tercih etmeyin. Daha sade ama şık, az detayları olan, kabarık olmayan elbiseler mezuniyet baloları için uygundur. Ne de olsa az çoktur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...