1 Eylül 2011 Perşembe

GÖZDE'NİN TIRNAKLARI

Geçen günlerde kuaförde karşılaşmıştım Gözde ile. Uzun zamandır maalesef, tırnak yeme müdavimlerinden biri olduğundan güzelim tırnaklarının bir türlü uzamasına izin vermiyordu. Sonunda uzun tırnaklara kavuşmak için bir çözüm bulmuş, o da protez tırnaklar. Ben de bu olayı kaçırmak istemedim, hemen sizlerle paylaşmak için baştan sona fotoğrafladım=) Eğer uzayamayan, çabucak kırılan ya da tırnak yeme gibi bir alışkanlığınız olduğundan uzatamadığınız tırnaklarınız varsa ve bu duruma bir son vermek istiyorsanız, bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Bütün evreleriyle işte protez tırnak uygulaması karşınızda=)



Protez tırnak uygulamasına başlamadan önce, Gözde'nin tırnakları yukarıdaki gibiydi. Sonucu çok merak ederek heyecanla işlemi izlemeye koyuldum ben de=)



Genellikle takma tırnakları biliyorsunuzdur, kozmetik mağazalarında ve benzeri yerlerde normal tırnak görünümlü bir şekle sahiptir ve alıp tırnaklarınıza yapıştırıcı yardımıyla yapıştırıverirsiniz. Ama protez tırnak uygulaması çok çok farklı. Yapıştırıcısını alıp fırça yardımıyla, istediğiniz uzunluğa göre sürdürüyorsunuz. Resimde gördüğünüz o parlak altın renkli kağıt, tırnağın uzunluğunu belirlemeye ve yapıştırıcı kuruyana kadar onu sabit tutmaya yarıyor. (Bu arada yukarıdaki resimde, işlemi gerçekleştiren Ayça Hanım'ın da tırnakları protez tırnak ve kendiliğinden French ojeli olduğundan, ojesiz hali bile güzel tırnakların.)


Yapıştırıcı bu şekilde kurumaya bırakılıyor. Daha sonra da bu kağıtlar çıkarılıp, tırnak şeklini vermek için kağıt törpüyle düzeltilmeye başlanıyor.


Hazırlanan ve hemen hemen biten tırnakların sabitlenmesi için, tırnaklar bir süre bu makinede bekletiliyor.



Vee tırnakların son hali! Uzunluğu ve görünüşüyle kendi tırnaklarından ayırt edilebilecek bir görüntü değil, resmen kendi tırnakları gibi duruyor. 2 saat süren bu işlemden sonra, sonuç mükemmel oldu ve Gözde protez tırnaklarından çok memnun kaldı.

 Protez tırnak, takma tırnaklar gibi tırnağın dibinden yapıştırılmadığı için tırnağın nefes almasını asla engellemiyor. Ayrıca kendi tırnaklarınızın da sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Üstelik düzenli olarak bakımı yapılırsa, bu görüntüyü 6 ay gibi uzun bir süre de koruyabiliyorsunuz. Ojelerinizi, kendi tırnaklarınızmış gibi çıkartıp yenileyebiliyorsunuz. 

Yalnız her işte olduğu gibi, protez tırnak uygulamasında da profesyonel kişileri tercih etmeniz çok önemli. Yapıştırılması ve çıkartılması düzgün yapılmaz, kullanılan malzemeler de kaliteli olmaz ise tırnaklarınızın doğal yapısı bozuluyor ya da tırnaklarınızda uzun bir süre o yapıştırıcıyla beraber dolaşmak zorunda kalabiliyormuşsunuz. Haliyle bu da kötü bir görüntü demek! 

Protez tırnak uygulamasında alınan ücretler de 150-200 lira arasında değişiyor. Eğer çeşitli nedenlerle uzatamadığınız tırnaklarınız varsa en sağlıklı yol protez tırnaktan geçiyor. Kadının saçları ve tırnaklarının hep bakımlı olmasından yana olduğumdan, yenmiş ya da sağlıksız tırnak görüntüsünün yerine bu tırnakları tercih ederim. Sonuç, gördüğünüz gibi mükemmel!

** Bu fotoğrafları sizlerle paylaşmama izin verdiği için, Gözde'ye çok teşekkür ederim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...