22 Eylül 2011 Perşembe

BAKIMLI KADIN OLMAK ZOR DEĞİL

'Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır' klişesini duymayan yoktur. Ve şahsen benim altına imzamı atabilecek kadar desteklediğim bir laftır. Peki kendimizi bu kadar şartladığımız bakımlı kadın olmak ne demektir, neyi anlatır? 


1. İlk şart temiz bir cilt. Ne kadar fondöten veya kalıp gibi bir pudrayla kapatmaya da çalışsanız, nefes almayan, kapalı gözeneklerle dolu bir cilt mutlaka kendini belli eder. Haftada bir, yüzünüzü tüm haftanın makyaj ve diğer kalıntılardan kurtarmak için yapacağınız peelingle cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Eğer evde ve doğal ürünlerle bir peeling işlemi gerçekleştirecekseniz, yatmadan önce uygulamanızda fayda var çünkü cilt yenilenmesi gece 1 ile 3 arasında oluyormuş benden söylemesi. 


2. Gün içindeki yoğunluktan en çok nasibini alan el ve ayaklarımız, haklı olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Ayaklarımızda oluşan çatlak topuklar, ellerimizdeki kreme muhtaç kuru bir görüntü, asimetrik tırnak uzunlukları, kırılmış tırnaklar, soyulmuş ojeler ve bunun gibi birkaç görüntü daha... Bunların hepsi sizi bir anda itici yapmaya yeter de artar bile! Bu yüzden manikür ve pedikürü ihmal etmemeniz şart, eğer kuaförde vakit harcamak istemiyorsanız topuk törpünüzü ve el-ayak bakımızı evde de yapabilirsiniz. Ama eğer yoğunluktan hiçbirisine vaktiniz yoksa, en azından ojelerinizi yenilemeyi asla ertelemeyin. Soyulmuş, çıkmış oje görüntüsündense hiç sürmeyin daha iyi. Bu arada son iki senedir artan oje trendi artık stilinizde bir aksesuar görevi de görüyor, oje renginizi giysinize göre seçmenizde fayda var.


3. Kaş, yüzün güzelliğini ortaya çıkarmak, gözlerin derinliğini belli etmek için önemli bir araçtır. Dağınık ve fazlalıklarla dolu bir kaş, ne kadar da uğraşsanız yüzünüzü olduğundan kötü gösterir. Bir kaç senedir çok sevdiğimiz kalın kaş modası bu sene de hala devam etmekte. Kalın bırakılmış kaşlar, gözlerinizi daha da derin gösterir, bu yüzden incecik bir sıra halinde alınmış kaşlardansa kalın bırakılmış kaşları tercih etmenizi öneririm. Ayrıca eğer kaşlarınızın aralarında boşluklar varsa mutlaka kaş farı ya da kalemiyle doldurun.


4. Işıltılı, temiz, parlak bir saça sahip olmak her zaman sizi bir adım öne taşır. Bunların yanı sıra doğru saç rengini bulmak ise, yapacağınız en doğru işlerden bir tanesi. Doğru saç rengiyle, teninizin ve gözlerinizin farkındalığını arttırmanız mümkün. Ten renginize göre, saç renginizi seçebilirsiniz. Saç uzmanı Rita Hazan, Women's Health' de yayınlanan röportajında bu renkleri anlatmış;

AÇIK TENLİLER: İçinde "küllü" kelimesi geçen soğuk tonları tercih etmeliler.

BUĞDAY TENLİLER: Buğday rengin alt tonları yeşildir. Bu nedenle soğuk ve küllü tonlar, hasta ve soğuk görünmenize yol açabilir. Bu nedenle içinde "altın" kelimesi geçen sıcak tonları tercih etmelisiniz.

KOYU TEN: Esmer rengin alt tonları küllü renklerdir, bu yüzden sıcak tonlar tercih edilmeli. Kumral tonlar içinden koyu tonlar tercih edilmeli. Eğer saç rengini fazla açmaya kalkarsan renk sırıtır. 


5. Vücut tipinize uygun ve son trendleri takip eden kıyafetler giymekse zaten stilinizin vazgeçilmezi. Ancak lekeli ya da ütüsüz bir kıyafetle gezinmek hiç bir zaman hoş bir görüntü yaratmaz. Ütüsüz, buruş buruş bir gömlek çok iyi bir markanın ürünü bile olsa kötü görünür unutmayın!


6. Düzenli spor yapmak sizi dinç ve zinde yaptığı gibi, kendinizi mutlu hissetmenizi de sağlar. Spor yaptıkça ister istemez sağlıklı beslenmeye ağırlık verip, kendinizi hafif hissetmeye başlarsınız. Ayrıca fazla yağlarınızın yerini kaslarınız almaya başlayıp sıkılaştıkça, vücut bakımınızın çoğunu sağlıklı bir şekilde uygulamış olursunuz. Hangi sporu tercih etmeliyim diye karar veremiyorsanız, 8 aydır vazgeçemediğim pilatesi şiddetle tavsiye ediyorum. Pilates için haftanın 3 günü, 45 dakika ayırmak zor olmasa gerek, ne dersiniz=)

Bakımlı kadın ışıl ışıl görünür, parlar. Bunun için mutlaka kendinize vakit ayırın, çünkü siz bunu hak ediyorsunuz!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...