6 Eylül 2011 Salı

PARFÜM SEÇERKEN DİKKAT!

Güzel kokmak, bakımlı ve temiz olmanın en önemli unsurlarından biri. Parfümler ise, bu ihtiyaca müthiş bir yanıt olarak hayatımızda önemli bir yere sahip. Hatta öyle durumlar var ki bazı kokular, bazı insanların imzası haline geliyor ve o kokuyu duyduğumuzda o insanla bağdaştırıyoruz hemen. Ama bu imzayı bulmak için birkaç kurala dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka başınıza gelmiştir, arkadaşınızda duyup bayıldığınız kokuyu kendiniz kullanmaya başladığınızda aynı güzelliği bulamazsınız. Ya o koku değil de başka bir kokuyu sıkmış gibi hissedersiniz, ya da arkadaşınızda saatlerce kalan o koku sizde bir saat olmadan uçup gitmiştir. Şimdi gelin, bu sorunları ortadan kaldırmak için neler yapmalıyız, onlara bir bakalım.




Teninizin yapısı ve rengine göre parfüm seçilmesi gerektiğini bilmeyen yoktur. Bu yüzden arkadaşınızdan duyduğunuz parfüm ismini freeshoplardan sipariş etme devri bu nedenle kapanmalı=) Mutlaka bizzat gidip, kolunuza sıkıp, biraz kuruduktan sonra parfümü test etmelisiniz. Böylece koku teninize uygun mu, kalıcılığı ne kadar gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilirsiniz.



Ten renginize gelince, esmer tenliler baharatlı kokuları çok güzel taşır, sarışınlar içinse daha hafif ve çiçek özlü kokular daha çok tercih sebebidir. Kumralların ise parfüm konusunda seçeneklerinde pek sınır yok. Ancak başta da bahsettiğim gibi, kokuyu teninize sıktığınız an hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın, karar vermek size kalmış=)


Genelde biri gündüz biriyse gece olmak üzere 2 parfüm kullanılır. Ben özellikle gündüz daha hafif kokuları, akşam ise daha kalıcı ve ağır kokuları tercih ediyorum.



Parfüm kullanırken cildimizin temiz olmasına çok dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde parfüme deodorant görevi yüklemek, gayet kötü kokulara sebep olabilir=) 

Parfümü sıktığınız an, etrafınızda 3 metre çapında bir koku alanı oluşturursunuz. Bu alanı korumak ve parfümü yoğunlaştırmak için özellikle parfüm markanızın yan ürünü olan vücut losyonları çok işe yarıyor. Parfüm kuru ciltte kalıcılık sağlamaz. Bu nedenle parfümünüzle aynı kokuya sahip olan vücut losyonunu sürdükten sonra, kokuyu sıkmanız müthiş bir kalıcılık yaratacaktır.



Bilekler, boyun, kulak arkası ve dirsek içi de kokunun yayılması için en uygun alanlardır.

Son olarak kendi parfüm seçimlerimden bahsetmek istiyorum;

GÜNDÜZ
Tommy Girl vücut losyonu ve Tommy Girl parfümünden oluşan set gündüz saatleri için yaklaşık 4 senedir vazgeçemediğim bir ürün. Hafif ve temiz kokusuna bayılıyorum=)))

GECE



Ve akşam saatleri içinse Chanel Chance kullanıyorum. Chanel'in efsane kokusu Chanel NO:5 'in tahtını, bana göre salladı=) Losyonu ile beraber çok güzel bir uyum yakalıyor.

SAÇ PARFÜMÜM


Saçlar ise, özellikle açık bırakıldığında etrafa çok güzel bir koku yayma potansiyeline sahip olduklarından onları da parfüm konusunda es geçmemek gerek. Normal parfümlerin saç yapısına uygun olmadığını düşünürsek, bu durumda saç parfümleri süper bir kurtarıcı görevini görüyor. Saç parfümünde tercih ettiğim marka ise Aquolina Pink Sugar. Kokusundan ve saçları yağlandırmama özelliğinden çok memnunum, tavsiye ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...