12 Haziran 2011 Pazar

MEZUNİYET GECESİ İÇİN ÖNERİLER...

  Yaz aylarından haziran ayına girişimizle beraber, kep atma törenleri ve mezuniyet baloları ardı ardına gelmeye başladı. Bu durum özellikle lise ya da üniversiteyi bitirmenin rahatlığını tadamadan, kıyafet stresiyle karşı karşıya kalan genç kızlar için hiç şüphesiz daha da önemli...Bu stresli döneminizde kafanızda oluşan milyonlarca kıyafet seçeneğini eleyecek ya da seçenekleriniz arasına ekleyebileceğiniz bir kaç küçük öneri paylaşmak istiyorum bugün sizinle.

  Öncelikle bir üniversite mezuniyeti balo niteliğinde yapılıyorsa mutlaka kısa, diz üstü, mini ve dizdeki elbise modellerini elemeniz gerekiyor. Uzun elbiseler bu konseptte her zaman tercih edilen modellerdendir(ancak lise mezuniyetleri için kısa elbiseler her zaman o yaştaki genç kızlarımıza daha bir yakışır,yani lise mezuniyetleri için bunu önermiyorum:)). Uzun elbisede karar kıldık, gelelim renk seçimine... Siyah renk, çok asil ve vücut tipinize uygun bir kesimle birleşen bir elbisede tüm kusurlarınızı ortadan kaldıran bir renktir. Ancak mutlu bir gün saydığımız mezuniyet gününde, genç yaşınızın da kaldırabileceği canlı renkleri seçmek avantajınıza olacaktır. Özellikle bu sene, canlı renklerin patlama yaptığı, sarı bir bluz ile yeşil bir skinny jean'i kombine edip dışarı çıktığımız bu günlerde teninize uygun gece mavisi, yeşil  ve bu senenin trend rengi pudrayı elbisenizde kullanmanız, size hem şık hem de modern bir görüntü yaratacaktır.

  Takı konusuna gelince, takıların mutlaka kullanılması gerektiğini ve kıyafeti tamamladığını düşünenlerdenim. Örneğin straplez bir elbise tercih ettiyseniz, mutlaka boynunuzu saracak parlak ve gösterişli bir kolyeden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Uzun elbiselere taşlı, sallantılı ya da minik, sade inci küpeler de kullanılabilir. Her ikisi de göze hitap eden çok şık modeller arasındadır. Bu yönden kendinizi kısıtlamayın bence. Örneğin geçtiğimiz günlerde bir mezuniyet balosuna dışarıdan biri olarak katılırken, takı konusunda ufak çapta bir araştırma yapma fırsatım oldu. Gördüm ki, ince, taşlı ve parlak bileklikler bu sene stantlarda yine yerlerini almış. 2 bileğe de takıldığında gayet hoş ve uyumlu bir görüntü veriyor. Ancak ben taşlı bir kolye, taşlı küpe ve yüzük üçlüsünü kullandığımdan bileklik takmayı fazla gördüm. Çünkü şahsen yüzük- bileklik ikilisi pek uyumlu durmadı. Askılı elbiselerinizde ise ince, daha zarif bir kolye takmak uygun olur. Küpeleri yine unutmuyoruz tabi ki=)

  Geldik saç ve makyaja... Bu iki önemli unsur kıyafetinizi tamamlayacağı için çok dikkat etmeniz gereken bölümdür. Yine elbiseye göre genel bir yorum yaparsak, askılı abiyelerde dağınık ya da dökümlü bir topuz çok şık durur. Ancak topuz derken, başınıza sıkı sıkıya bağlı, tüm yüzünüzü ortada bırakan, çok tepeden ve çok kabarık topuzlardan uzak durmanızı öneririm. Bana sorarsanız kırık fön çekildikten sonra hafifçe toplanan bir saçtan daha asil ve daha yaşımıza uygun bir saç yok=) Straplez elbiseler içinse açık saçtan yanayım. Su dalgası, düz ama uçlarına hafif bir hareket verilmiş ya da yarım toplanmış bir saç kıyafetinizi tamamlayacaktır. Makyajda ise mutlaka kendinizi profesyonel ellere teslim edip bir profesyonel makyaj yaptırmanızdan yanayım. En son profesyonel makyaj için Mehmet Tatlı kuaforü tercih ettim ve sonuçtan memnun kaldım. Mac ürünlerini ağırlıklı kullandılar ve bu benim için önemliydi=) Makyajım kalıcı ve güzel oldu...

  Son olarak ayakkabı ve çanta içinse bir kaç bir şey söyleyip blogumun ilk yazısına son vereceğim=) Yaz aylarında olduğumuzdan açık ayakkabı bulmakta zorlanmayız. Bu nedenle hem bol çeşit hem de mevsime ters düşmeyen açık, tokalı abiye ayakkabıları kıyafetinizin rengine göre seçebilirsiniz. Çantada ise, ayakkabıyla aynı renk, kıyafetinizin aynı rengi ya da bir ton koyusuyla kombin yapabilirsiniz.


**Bu alttaki iki mankenin üzerinde gördüğünüz beyaz ve siyah etek, bu sene çok moda olan dize kadar dar, dizden sonra ise bollaşan bir model. İpekyol mağazalarında denemiştim, hala da mevcut. Platform topukla giyilirse, zaten yüksel bel olduğundan, sizi ince ve uzun gösteriyor. Üzerine renkli, hoş bir bluz ile muhteşem bir kombin elde edebilirsiniz. Hem böylece mezuniyet gibi önemli gecelerin en büyük korkusu olan "pişti" olmaktan kurtulabilirsiniz=)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...