17 Şubat 2013 Pazar

KAR TATİLİ


Kar tatilleri için son aylara girdiğimiz şu zamanlarda, kar tatili için nasıl bir bavul hazırlamak gerek, sıcağı sıcağına size anlatmak istiyorum. Kartalkaya' dan geleli iki gün oldu bu sebepten aklımda ne varsa hiç atlamadan yazabileceğim günlerdeyim:) Bavulunuza koymanız gerekenleri tek tek yazmaya çalışacağım, çünkü soğuğun içinize işlediği tatil zamanlarında, şunu neden almadım, bunu neden getirmedim diyerek ah vah etmenizi istemem:)

Snowboard ya da kayak yapacaksanız, kar üstündeki kıyafetleriniz oldukça kalın ve ağır oluyor maalesef. Öncelikle içinize giymeniz gereken içlikleri unutmamanızda fayda. Termal bir üst ve termal bir tayt, kayak yaparken terlemenizi engelleyecektir. Termal içliklerin üstüne, üst bölüm için bir polar üst ve sweatshirt giyebilirsiniz. Ya da polar üstü hiç geçirmeden, direk sweat shirti ve kar için korumalı montlardan birini edinerek, kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz. Kar montunun olması önemli, kumaş olarak en iyi koruyucu olduğu söylenebilir. Alttaki tayt içliğinizin üstüne de yine kar pantolonunuzu giyerek pantolonunuzu da tamamladınız! Aksesuarlar ise resmen mükemmel yardımcılar. Örneğin kar gözlüğü, bere ya da kulaklık ve mutlaka kar eldiveni olmadan asla çıkmayın. Ayrıca ayaklarınıza giyeceğiniz çorapların da uzun ve kalın olmasına mutlaka dikkat edin. 

MONT: COLUMBIA, SWEATSHIRT: ROXY, KAR PANTOLONU: stylebop.com, GÖZLÜK VE BERE: ROXY, ELDİVEN: debenhams.com

Gideceğiniz gün sayısı kadar içlik ve sweat almanızda fayda var. Çünkü düşüp karlara bulanmanız halinde kıyafetlerinizin ertesi güne kadar kurumasına imkan yok. Bunun yanı sıra yüzünüz bayağı bir yanıyor, bu yüzden güneş koruyucusu, kuruyan dudaklarınız içinse Blistex dudak koruyucunuzu yanınızdan ayırmayın. Çok eğlenceli bir tatilin ardından kayağın verdiği tatlı yorgunluğu duymuyorum bile şu an. Böyle bir planınız varsa hiç atlamadan, karın bu en güzel halini spora dönüştürerek mutlaka değerlendirin derim. 




Kar montu tercihlerinizde ise renkli montları tercih ederek, bembeyaz karın üstünde şık renklerinizle dikkat çekebilirsiniz. Son olarak bayıldığım ve sizlerle paylaşmayı çok istediğim Roxy marka tupturuncu bir montun enerjisi ile bu yayına veda ediyorum. Görüşmek üzere, mutlu pazarlar:)



Fotoğraflar için sevgili Yasemin Aydoğar' a teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...