7 Ocak 2013 Pazartesi

İŞ HAYATI İÇİN KURTARICI KOMBİNLER


Sanırım en zor şey çalışma hayatındaki kıyafet seçimleri. Özellikle giyim kodu sınırlamaları çok olan bir iş yerinde çalışıyorsanız bir süre sonra, genellikle haftanın beş günü giymek zorunda olduğunuz kıyafetlere üniforma gözüyle bakmaya başlarsınız. Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz işinizde giysiniz kendiniz için bir motivasyon kaynağı da olma özelliği taşıyor aslında. Çünkü kendinizi ne kadar iyi hissederseniz yaptığınız işe de o kadar verimli olmanız kaçınılmaz. 

-- İş hayatında üniforma çizgisinden çıkıp, kendi stilinize dair de birkaç ipucu vererek fark yaratmanın birkaç detayı var. Bu durumda yapılacak en doğru ve en kolay şey aksesuar çeşitlerinizi stiliniz doğrultusunda çoğaltmak. İş hayatında kıyafetinizin işinizin önüne geçmesi pek hoş karşılanan bir durum değildir. Bu nedenle aksesuarlarınızı minimal ama kaliteli çeşitlerden seçmeye özen gösterin.

-- Dolabınızın vazgeçilmezleri blazer ceketler, ipek bluz ve gömlekler, kalem etekler ve rahat ama şık topuklu ayakkabılar olmalı. Yalnız burada zamansız parçalar tercih etmeye özen gösterin. Düzgün dikişli, üzerinizde emanet gibi durmayan kalıplar sizin için doğru seçimdir. Potluklardan, düşük omuz gösteren ceketlerden, çok çabuk kırışan kumaşa sahip ve polyesterden dikilen gömleklerden kesinlikle uzak durun.

-- Ciddi bir ortamda çalışmanın gereklerini de mutlaka yerine getirmek önemlidir. Kesinlikle giyim kurallarında okumuşsunuzdur, ancak tekrar etmekte fayda var; çok renkli kıyafetler, derin göğüs dekolteli gömlekler, diz üstünden bayağı bir yukarıda olan etekler iş yaşamında kaçınılması gereken diğer detaylardır.

-- Son olarak unutmadan, önemli toplantılarınızda, mülakatlarda ya da müşteri kazanmanın önemli olduğu durumlarda mavi rengin mucizesinden yararlanmanızı tavsiye ederim. Mavi, güven yayan bir renk olduğundan, söylediklerinizi kıyafetinizde kullandığınız mavi bir parça ile destekleyerek etrafınıza güven yayın:)

Ve sıra geldi sizin için hazırladığım kombinlere... Bu kombinlerden esinlenerek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz;

ANA PARÇA: Kalem Etek


Gömlek: lagarconne.com, Kalem etek: MANGO, Çanta: PRADA, Oje: DİOR(Nude),  Kolye: OSCAR DE LA RENTA, Ayakkabı: ELLE

ANA PARÇA: Blazer Ceket


Blazer Ceket: STELLA MCCARTNEY, Gömlek: MOSCHINO, Pantolon: STELLA MCCARTNEY, Ayakkabı: GIUSEPPE ZANOTTİ

ANA PARÇA: BOL KESİM PANTOLON

Trençkot: BURBERRY, Gömlek: T BY ALEXANDER WANG, Pantolon: MAXMARA, Ayakkabı: fashionunion.com, Çanta: newlook.com, Kolye: asos.com

ANA PARÇA: TÜVİT CEKET

Tüvit Ceket: selected.com, Elbise: VALENTINO, Bootie: TIMELESS, Ruj: CHANEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...