23 Kasım 2012 Cuma

BAHANESİ YOK

Bugün sizlerle kendine iyi bakan, kendi mutluluğuna ve güzelliğine vakit ayıran, kısacası kendine değer veren stil sahibi bayanların gözde sporlarından bahsetmek istiyorum. Spor yapanlara, hayatına sporu katanlara, spor için vakit yaratanlara inanılmaz bir saygım var. Çünkü malesef hala sadece beslenmeye dikkat etmenin, sağlıklı bir vücut için yeterli olduğunu düşünenler çoğunlukta... Bunun aksini yaşamlarına empoze edenler, spor için üşenmeden salonlarda vakit geçirenler, gerçekten kendilerine değer verip bunun için emek harcayanlar; kendilerini sevdiklerini daha iyi nasıl gösterebilirler?
 
Hala spora vakit yaratamadıysanız, bu asla bir bahane değil bunu bilin! Ayrıca spor yapmak için özel hocalara, yüksek bütçelere, bir ton ekipmana gerek yok. Şimdi ister evde kendi başınıza, ister sosyalleşerek bol kalori yakacağınız, yükselen spor trendlerine gelin beraber bir göz atalım...
 
PİLATES
 
Bir pilates modası olduğunu, evet yadsıyamayız. Ama bu kadar konuşulmasının ve bu kadar kişi tarafından tercih edilmesinin sebebi kesinlikle sadece moda olmasından ileri gelmiyor. Çok faydalı olması, kısa zamanda iyi sonuçlar alınması, kas gruplarını çalıştırarak şekillendirmesi, kasları uzatması, nefes kontrolü sağlaması ve daha bunun gibi sayacağımız milyonlarca faydalı neden sayesinde, pilates senelerdir hala en trend sporlardan biri!
 
Pilatesi bizimle tanıştıran, JOSEPH PILATES ve öğrencisi.
 
Kendisiyle tanışıklığımız yaklaşık 3 sene öncesine dayanıyor. İlk önce bir salona yazılarak fitness yapmaya başlamıştım. Spor hocam eşliğinde haftanın 4 günü, bana özel bir programla çalışmaya başladım. Ama bir süre sonra fitnessın beni çok yorduğunu ve spordan sonra neredeyse bitmiş bir hale geldiğimi farkettim. Halbuki spor yapıyordum ve spor sonunda kendimi daha zinde hissetmem gerekiyordu. Bunun sonucunda ani bir kararla fitnessı yarıda bırakıp, pilatese başladım. O günden beri de arada ufak zaman dilimleri haricinde ara vermeden devam ediyorum. Güçlendiğimi, kaslarımın uzadığını, sırt ağrılarımın geçtiğini ve en önemlisi de pilates seansları sonrası kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim. Herkesin tercihi farklı olabilir ama eğer bugüne kadar pilates yapmadıysanız, bir 20gün kadar deneyin derim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız!=)
 
 
Pilatesin günümüzde birçok çeşidi var. İster evde bir mat, bir lastik ve bir pilates topu ile pilatese başlamak için hazırlanan dvdler eşliğinde kendiniz başlayın, ister bir spor salonunda pilates eğitmeni ile aletli pilates yapın. Ya da nefes egzersizleri ile zenginleştirilen yoga+pilates i hayatınıza katın. Tercih sizin!
 
Pilates için;
 
 
 
TREKKING
 
En güzel sporlardan biri daha! Güzel olmasının en önemli özelliği ise doğayla içiçe bir spor olması. Doğada yapılan uzun ve yorucu yürüyüşün adı olan trekking, yürüyüşün faydalarının yanı sıra açık havada olması ile de bol oksijen almanıza yardımcı olarak ciğerlerinizi kendine getiriyor. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey ise bir spor ayakkabısı ve açık hava!
 
 
Uzmanlar günlük 45 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, ömrü uzattığı konusunda hem fikirler.
 
 
Trekking için;
 
CROSS FIT


 
Tek bir bölgenin çalışmasına değil birçok kas grubunun çalışmasına odaklanan bir spor Cross Fit. Yoğun, tempolu, hızlı, zaman odaklı ve bol ağırlıkla çalışılan bu spor, kısa sürede kendine kuvvet, kas ve çeviklik katmak isteyenlerin ilk tercihi.
 
 
Güç ve kondisyon programı olarak tanımlanan cross fit, zor gibi görünse de kısa zamanda programa alışmanızı sağlayarak antreman gününü iple çekmenize neden oluyor. Cross fit sonrasında taş gibi bir vücuda kavuşmamak neredeyse imkansız!
 
 
Cross Fit için;
 
 




 

   -- Hadi oturmak yok! Kendine bakan, kendine güvenen ve kendini seven herkes gibi yarın sabaha bir egzersizle başlamamak için hiç bir sebebiniz yok! Düzgün bir vücudun yakışmadığı hiç bir kıyafet yok, emin olun! --
 
Yeni yazımızda görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...